SÄRF:s förbundsdirektör prisas

SÄRF:s förbundsdirektör Jill Jingbrant har fått ta emot utmärkelsen Årets förebild i samband med den årliga nätverksträffen för kvinnor inom räddningstjänsten.

Träffen arrangeras 11-12 oktober av nätverket kvinnor inom räddningstjänsten, Kirtj, och hålls i år i samarbete med Storstockholms brandförsvar. SÄRF finns representerade med såväl brandmän i beredskap som handläggare och förbundsdirektör. 

Under träffens första dag blev förbundsdirektör Jill Jingbrant uppkallad på scen av styrelsen i Kirtj och överraskades med utmärkelsen Årets förebild. Motiveringen löd: "Årets förebild är en person som engagerar sig i varje individ. Hen har klättrat genom olika organisationer och gjort stora avtryck. Hen drivs av att se till att personalen mår bra; vet varför de kommer till jobbet och vad de ska göra. Vi ger priset som årets förebild till Jill Jingbrant, en väldigt lyhörd och engagerad ledare".

Jill ser utmärkelsen som en bekräftelse på det värdegrundsarbete som sker i vardagen och inte sällan i det tysta.

- Det är ett kontinuitetsarbete att förändra attityder och kulturer. Jag är ödmjuk och tacksam för priset, att enträget och långsiktigt arbete lönar sig. Känslan för rättvisa är min största drivkraft. Att lyfta fram andra som vill utvecklas är både inspirerande och givande, inte minst i ett framtidsperspektiv. Det är bland det finaste priset jag fått", sa Jill efter prisutdelningen.

SÄRF:s personal gratulerar till utmärkelsen! ​